Muftijstvo mostarsko

U Ustanovi Centar za stare osobe Podvelež implementiran ISO 9001

Sistem upravljanja kvalitetom ISO 9001:2105 u sistem rada i djelovanja implementiran je u Centru za stare osobe Podvelež.

Direktor ove ustanove Eldis Balić naglašava da je proces certificiranja provela Agencija za certificiranje sistema upravljanja kvalitetom DQS BH – BH cert d.o.o.

Certifikat ISO 9001:2015 širom svijeta u više od 130 zemalja posjeduje više od 60 000 firmi, a Centar za stare osobe Podvelež je jedna od rijetkih ustanova ovoga tipa u Bosni i Hercegovini.

Standard ISO 9001:2015 je međunarodno najpriznatiji standard za sisteme upravljanja koji uključuje zahtjeve za sistem upravljanja kvalitetom koje organizacija treba ispuniti da bi postigla stalno zadovoljstvo korisnika/klijenata.

Sistem upravljanja kvalitetom, često nazivan QMS (Quality Management System), je skup politika, procesa, dokumentiranih procedura i zapisa koji definiraju skup pravila koja propisuju kako će naša Ustanova funkcionisati u cilju zadovoljstva naših korisnika koje nam je najvažnije.

– Uvođenjem ovog standarda želimo našim trenutnim, ali i potencijalnim korisnicima poslati poruku da smo sigurno i pouzdano mjesto kojem vrijedi ukazati povjerenje da brinemo o sigurnosti osoba u trećoj životnoj dobi. Njihovo zadovoljstvo je potvrda opravdanosti certifikata koji smo implementirali u naš sistem rada – ističe direktor Balić.

(Preporod.info)