Džemati i džamije

Džamija u Galjevu

Izgradnja džamije u naselju Galjevo počela je u ljeto 2013. godine, a većinu sredstava za izgradnju ove džamije obezbjedili su mještani naselja Galjevo.

Svečano proklanjavanje ove džamije nakon završetka svih radova na njoj, uz mevludski program održano je u nedjelju 01. oktobra 2017. godine.

Postavljanjem fasade na objekat džamije u naselju Galjevo u potpunosti suzavršeni radovi na ovoj džamiji, čije je svečano proklanjavanje uz mevludski program održano u nedjelju 01. oktobra 2017. godine, s početkom u 11:30 sati. Izgradnja džamije počela je u ljeto 2013. godine, a većinu sredstava za izgradnju ove džamije obezbjedili su mještani naselja Galjevo. Okupljenim vjernicima obratio se u početku programa Enes ef. Alić i Salih ef. Nefer a predavanje je održao hafiz Ammar Bašić. Mevlud su učili imami Medžlisa Islamske zajednice Konjic, a po završetku mevludskog programa ispred Medžlisa IZ-e Konjic obratio se v.d. glavni imam Redžo ef. Muhibić koji je čestitao džematlijama na trudu, zalaganju i upornosti i zamolio dragog Allaha da primi njihov trud i imetak koji su uložili u izgradnju ovog lijepog vjerskog objekta. Svečani čin otvorenja ove džamije uslijediti će nakon odluke nadležnih službi Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini.