Medžlis Konjic

EDUKATIVNI KAMP “MLADI I IZAZOVI SAVREMENOG SVIJETA”

U periodu od 15. do 18. jula, održan je edukativni kamp pod nazivom “Mladi i izazovi savremenog svijeta” u organizaciji Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a u partnerstvu sa Svjetska asocijacija muslimanske omladine. Kamp je održan u Sarajevu, a okupio je studente članove Mreža mladih s područja muftiluka i mešihata, te zemalja u okruženju (Bosna i Hercegovina, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Bugarska)
Ispred naše Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Konjic učestvovali su Naida, Amila, Maida i Edis, koji su imali priliku da slušaju predavanja, učestvuju na radionicama, upoznaju se sa mladima iz Bosne i Hercegovine i regiona, te tako steknu prijateljstva i razmjene iskustva.
Kamp se fokusirao na aktuelne teme, koje su kvalitetni predavači i istraživači prenijeli mladima. Jedan dio tema odnosio se na islam i njegovo tumačenje, dok je drugi dio bio posvećen ličnom i profesionalnom usavršavanju. Također učesnici su bili u prilici da posjete Sarajevo i Travnik, te nauče nešto više i o samim gradovima.
Zahvaljujemo se organizatorima i partnerima kampa.