Muftijstvo mostarsko

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio mostarskog muftiju

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović danas je, u okviru posjete Mostaru, posjetio mostarskog muftiju mr. Salem-ef. Dedovića.

Tokom razgovora muftija Dedović i Denis Bećirović razmijenili su mišljenja o aktuelnim pitanjima i problemima Bošnjaka u Mostaru i Hercegovini, ali i svih drugih građana na ovom prostoru naše zemlje.

– Konstatirali smo da treba učiniti dodatne napore da ojačamo sigurnost i ljudska prava svih ljudi u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i cijeloj Hercegovini, bez obzira koje su oni vjere i etničke pripadnosti – rekao je Bećirović.

Muftija je člana Predsjedništva informirao o konkretnim problemima Bošnjaka u Mostaru o kojima, naglasio je Bećirović, treba dobro da razmisle i gradske i kantonalne vlasti.

– Mi budućnost trebamo graditi i u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, poštujući jedni druge, uvažavajući jedni druge i rješavajući određena pitanja dijalogom i dogovorom, a ne jednostranim odlukama i rješenjima koja nemaju potpuno utemeljenje u zakonima ovog kantona, i zakonima Bosne i Hercegovine – naveo je Bećirović.

Dodao je da je ohrabren stavovima mostarskog muftije i radom Mostarskog muftijstva, te je izrazio nadu o dobroj saradnji u narednom periodu.

– Kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine želim služiti svim ljudima u državi i pomagati im – rekao je Bećirović.

Napomenuo je da je tokom posljednja tri dana boravio u nekoliko bosanskohercegovačkih gradova, te da ga uskoro očekuju putovanja u inostranstvu.

– Važno je da intenzivno radimo i na unutrašnjem, i na vanjsko-političkom planu, kako bi stanje u našoj zemlji bilo bolje – poručio je danas Bećirović.

Ovom prilikom sagovornici su razmijenili autorske knjige, čime je simbolično naglašena i njihova intelektualna meritornost.

Bećirović je danas boravio u Mostaru povodom 30. godišnjice deblokade ovog grada i njegovog spajanja sa slobodnom teritorijom Republike Bosne i Hercegovine.