Rijaset

Reisu-l-ulema Kavazović otvara vakufski kompleks Podveležje

U povodu početka rada novosagrađenog vakufskog kompleksa Podveležje, Medžlis islamske zajednice (MIZ) Mostar u četvrtak, 1. jula, organizira svečani program koji će početi u 11.00 sati, a kompleks će otvoriti reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.

Novoizgrađeni objekti prostiru se na više od 2.000 kvadratnih metara, u njima su smješteni hotel, restoran, centar za stare, džamija i biblioteka, a vrijednost projekta je 4.5 miliona maraka, saopšteno je iz MIZ Mostar.

– Hotel raspolaže s devet superior soba, četiri superior apartmana i dva delux apartmana, restoranom kapaciteta 80 unutarnjih i 40 vanjskih mjesta, višenamjenskom konferencijskom dvoranom sa 180 stepeni pogledom na hercegovačku prirodu i spa centrom. Poseban naglasak usluga stavljen je na pripremu tradicionalne hrane za koju namirnice proizvode lokalni proizvođači s Podveležja – navode iz MIZ-a.

Kompleks je izgrađen na nadmorskoj visini od 700 metara, od Mostara je udaljen 15 kilometara, a ovo je ujedno i prva ustanova ovakve namjene koja djeluje u okviru Islamske zajednice u BiH.

 

(Preporod.info)