Medžlis Konjic

Ramazanski mlađak – dočekajmo ramazan zajedno

Odjel za brak porodicu i Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Konjic u sradnji sa Mektebskim centrom, sinoć su organizovali prigodan program sa polaznicima mektebskog centra i njihovim roditeljima “Ramazanski mlađak – dočekajmo ramazan zajedno”. Oni su ispred Gradske džamije Konjic priredili program izvodeći ilahije i kaside, a zatim se u defileu uputili do Kamene ćuprije, gdje su sa ostalim građanima prisustvovali ispaljivanju ramazanskog topa kojim je označen početak mjeseca ramazana.

Pucanje iz topa sa platoa Kamene ćuprije, obavili su glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Konjic Refik ef. Delić i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

Glavni imam Medžlisa IZ Konjic Refik ef. Delić se zahvalio prisutnima što su došli u velikom broju.

“Zadovoljstvo je što vas vidimo u ovako velikom broju, posebno našu djecu, kada smo izašli ozarenih lica i radosnih srca da dočekamo mubarek mjesec ramazan pored ćuprije. Neka ramazan ojača našu bogobojaznost, naše međusobne veze, da budemo zbliženi i združeni u ovim ramazanskim danima. Meni je pripala čast da u svoje, a i u ime gradončelnika Osmana Ćatića čestitam ovaj mubarek mjesec tradicionalnom porukom Ramazan šerif mubarek olsun” – rekao je glavni imam Delić.

Sugrađanin Vehid Šišić nastavlja tradiciju, te će i ove godine u mjesecu ramazanu pucnjem iz topa ozvaničiti kraj posta i početak iftara.

Povodom mjeseca ramazana na platou Kamene ćuprije je upotpunjena, nedavno postavljena, nova dekoracija.

(Izvor: www.radiokonjic.ba)

Foto: Benjamin Šišić