Medžlis Konjic

Sastanak sa blagajnicima MIZ Konjic

U petak, 17.03.2023. godine u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Konjic (MIZ) održan je sastanak sa blagajnicima MIZ Konjic. Blagajnike džemata MIZ Konjic primili su predsjednik Izvršnog odbora (IO) MIZ Konjic gospodin Džemail Ćibo i glavni imam Refik ef. Delić.

Predsjendik IO MIZ Konjic g. Džemail Ćibo je zahvalio blagajnicima na nesebičnom zalaganju i trudu koji ulažu u vršenju svoje preuzete obaveze te upoznao iste sa aktivnostima koje IO MIZ Konjic preduzima i planira preduzeti u narednom periodu kako bi sistem naplate članarine bio što efikasniji. S tim u vezi obavjestio je blagajnike da će MIZ Konjic u ovoj godini krenuti s implementacijom baze podataka koja će omogućavati i blagajnicima, a u narednom koraku i svim članovima MIZ Konjic, da mogu imati jednostavan i blagovremen uvid u podatke vezane za članarinu džemata, ili svoje domaćinstvo.

Glavni imam je u svom obraćanju, također uputio riječi zahvalnosti blagajnicima kazavši da su oni,nakon imama, u najbližem izravnom kontaktu sa džematlijama te izrazio podršku i spremnost Medžlisa da pomogne u njihovim aktivnostima koliko je to god moguće, uz stalnu otvorenost za razgovor, primjedbe, podršku i sve što je neophodno.

Administrator baze podataka o članovima MIZ Konjic Esad Bajić zahvalio je blagajnicima na njihovom radu te pojasnio određene postupke koji su neophodni da bi se baza održavala i adekvatno ažurirala te mogućnosti koje kao takva pruža i nudi blagajnicima u njihovom radu, kroz svakodnevnu mogućnost kontakta istih s administratorom baze.

Na kraju sastanka blagajnici su od strane sekretara MIZ Konjic Jamsin ef. Drpljanina upoznati sa pravima i obavezama vezanim za rad blagajnika u IZ i potpisali  aktima Islamske zajednice propisane ugovore sa Medžlisom.

Druženje je nastavljeno u neoficijelnom razgovoru uz kahvu.