Medžlis Konjic

Održana redovna izvještajna Skupština Medžlisa Islamske zajednice Konjic

Redovna izvještajna Skupština Medžlisa Islamske zajednice Konjic održana je danas (subota, 18.02. 2023.g.), u Konjicu.
Redovna izvještajna sjednica Skupštine Medžlisa IZ Konjic održana je u Galeriji Medžlisa IZ Konjic sa početkom u 12.30 sati.

Na početku sjednice izabrano je radno predsjedništvo u sastavu Redžo Muhibić i Mesud Džajić, koje je preuzelo ulogu vođenja sjednice.
U nastavku sjednice prezentovani su izvještaji o radu službi i plan rada za tekuću godinu, a te izvještaje su predstavili predsjednik IO MIZ Konjic  Džemail Ćibo i glavni imam MIZ Konjic Refik ef. Delić.
Nakon podnošenja izvještaja uslijedila je kraća diskusija u kojoj su učešće uzeli članovi Skupštine, te su nakon diskusije usvojeni izvještaji o radu za 2022. godinu. Rukovodioci službi Medžlisa IZ Konjic su nakon izvještaja o radu za 2022. godinu predstavili i plan rada i budžet za 2023. godinu, koji su, kao i izvještaji o radu, jednoglasno prihvaćeni.

Sjednici Skupštine Medžlisa IZ Konjic prisustvovao je i muftija mostarski, mr. Salem ef. Dedović koji se na kraju sjednice obratio prisutnim članovima. U svom obraćanju muftija mostarski istakao je zadovoljstvo što prisustvuje sjednici Skupštine MIZ Konjic koji je važan i velik Medžlis u sastavu mostarskog muftijstva. Važno je da postoji kontinuitet stabilnisti u Medžlisu IZ Konjic uz sve izazove s kojima se suočavamo u savremenom vremenu, koje traži kompaktnost, rad, zalaganje i viziju. Izrazio je zadovoljstvo aktivnostima i planovima koji se održavaju i planiraju uraditi ističući, pored ostalog, rad Mektebskog centra u Gradskoj džamiji kao izrazit primjer osmišljenog djelovanja te manifestaciju “Dani tradicionalnih mevluda” kao izuzetan način očuvanja tradicije mevluda po kojima Medžlis Konjic služi kao primjer.

Sjednica je završila u 14 sati.