Medžlis Konjic

Mektebski centar: Izlet na Bjelašnicu

U organizaciji Mektebskog centra Medžlisa Islamske zajednice Konjic, za sve polaznike Mektebskog centra, u nedjelju, 19.02.2023., godine, organizovan je izlet na Bjelašnicu, našu olimpijsku ljepoticu.  Učešće u ovom zimskom izletu uzeo je zavidan broj polaznika Mektebskog centra, njih 170 gdje je bio prisutan i određen broj roditelja.
Izlet je obuhvatio sve nivoe mektebske pouke a 400 polaznika istu pohađa u našem centru.
Prvi nivo je bio obavezan imati tokom izleta pratnju dok ostali nivoi su bili isključivo pod pratnjom mualima Mektebskog centra te nekoliko aktivista Mreže mladih Medžlisa IZ Konjic.
Lijep dan, ugodan prijevoz učinili su da ovaj jednodnevni projekat prođe u najboljem redu i odličnoj zabavi na snijegu gdje su djeca, roditelji, kao i njihovi mualimi imali priliku uživati.
U posljepodnevnim satima pridružio nam se glavni imam Refik ef. Delić, kao i određen broj roditelja.
Bitno je spomenuti da je izlet bio za polaznike Mektebskog centra besplatan, a roditelji koji su sa nama išli učestvovali su sa simboličnom cijenom.

Mualimi, Azra Selimović Zalihić, Enes ef. Alić i Ensar ef. Zalihić, koji su bili u pratnji svojih polaznika, istakli su i kazali da je atmosfera bila super i da su svi koji su bili na ovom izletu bili odlični.

Zahvaljujemo se prevozniku Konjictrans na udobnom putovanju i razumjevanju, kao i svima onima koji su na bilo koji način pomogli ovaj naš projekat a posebno roditeljima koji su zajedno sa nama pazili na svu ovu dječicu i naravno našim članovima Mreže mladih Medžlisa IZ Konjic!