Muftijstvo mostarsko

Održana sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva mostarskog

U ponedjeljak, 12. decembra 2022. godine, u Studentskom hotelu Mostar održana je redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva mostarskog. Sjednicom je predsjedavao mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović. Sjednici su prisustvovali glavni imami, direktor Karađoz-begove medrese i rukovodioci službi muftijstva mostarskog.

Na sjednici su razmatrane informacije o stanju vjerskog života u džematima, o mektebskoj pouci u mektebskoj 2022/2023. godini, kao i informacija o izbornim aktivnostima u Islamskoj zajednici.

Na sjednici je upriličen ispraćaj glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Tomislavgrad Amer-ef. Juge, koji odlazi na službu u Njemačku, u džemat Ulm.

Muftija je iskazao zahvalnost Amer-ef. Jugi koji je dužnost imama i glavnog imama obavljao vrlo odgovorno, posvećeno i uspješno, i poželio mu uspješan rad u novom džematu sa željom za prosperitet naše zajednice, njega i njegove porodice.

Amer-ef. Jugo se zahvalio na saradnji i podršci koju je imao od muftije i saradnika, te istakao da bi se imalo dosta kazati o njegovom četraestogodišnjem radu u Tomislavgradu.

Rekao je da je ponosan što je iza sebe ostavio određene rezultate i uspjehe, a posebno u radu sa polaznicima mektebske pouke. Naglasio je da je u njegovom misijskom radu u prvom planu bio svaki pojedinac, svaki džematlija i da će tako i biti s Božijom pomoći.

Na sjednici su razmatrana i druga aktuelna važna pitanja.