Medžlis Konjic

Predramazanski koncert učenika osnovnih škola Grada Konjica

U ponedjeljak, 20 marta 2023. godine u Kino sali NU u Konjicu, s početkom u 20 sati, kao završni program ovogodišnje manifestacije “Dani Sejfulaha ef.  Prohe” održan je predramazanski koncert učenika osnovnih škola Grada Konjica.  Program je održan u organizaciji Aktiva nastavnika islamske vjeronauke Konjic, a nastupili su horovi: Prve osnovne škole Konjic, Druge osnovne škole Konjic, hor osnovne škole Seonica, hor osnovne škole Čelebići i hor Karađoz begove medrese Mostar. Prema riječima Amela Alihodžića, predsjednika Aktiva nastavnika islamske vjeronauke Konjic, na koncertu je nastupilo oko stotinu osnovaca iz šest osnovnih škola.

U okviru ovog programa predramazanskom porukom obratio se glavni imam Medžlisa IZ Konjic Refik ef. Delić kazavši da Islamska zajednica ove godine ramazan dočekuje pod sloganom „Porodica u ramazanu-ramazan u porodici“.

Potrudimo se da u ramazanu Allah dž.š. u nama i u našem ponašanju vidi samo dobro. S tim mislima želim Ramazan šerif mubarek olsun, vama i vašim porodicama, i da ovaj mjesec provedemo u zdravlju, rahatluku i u Allahovom dž.š. zadovoljstvu“- poručio je Refik ef. Delić,

Također, prigodnim riječima publici se obratio i Aid ef. Tulek, direktor Karađoz-begove medrese u Mostaru. On je izrazio zadovoljstvo da zajedno sa Konjičanima dočeka najodabraniji mjesec ramazan. Zahvalio se nastavnicima i roditeljima na podršci našoj djeci da slobodno iskazuju svoju ljubav prema vjeri, da slobodno žive i da slobodno misle.

(Foto: Benjamin Šišić)