Medžlis Konjic

Centralni program u povodu Lejletul-l-kadra održan je u Gradskoj džamiji u Konjicu

Centralna svečanost povodm mubarek noći Kadr u Medžlisu Islamske zajednice Konjic je održana u Gradskoj džamiji, program su izveli članovi hora Sejfullah a predavanje glavni imam Medžlisa IZ Konjic, Refik ef. Delić.
Riječi dobrodšlice je kazao imam Gradske džamije Ensar ef. Zalihić te prisutne poselamio i poželio ugodan boravak u Gradskoj džamiji uz poruku “neka večerašnje mjesto gdje ste klanjali i gdje sada slušate ovaj program bude obilježeno vašim razmišljanjem o blagodatima darovanim nam, zahvalom Allahu Uzvišenom, zikrullahom, istigfarom (traženjem oprosta) a pored svih dova koje bududete učili, učite dovu da nas Allaha u vjeri učvrsti.
Nakon prelijepog programa i nadhnutih stihova koje su članovi hora Sejfullah za ovu mubarek noć pripremili, obratio se prisutnima glavni Imam Refik ef. Delić.
Glavni imam je u svom kazivanju istako važnost noći Kadra, vrijednost dove u ovoj noći te bitnost shvatanja suštine koju vjernik u propisima vjere treba da ispoljava.
Kazao je: “Kur’an je poslan kao uputa vjernicima, to je knjiga koja ovaj ummet, ummet Muhammedov čini posebnim baš kao što je Allah učinio ovu noć zbog Kur’ana posebnom i sigurnost u njoj dok zora ne svane podario.
Pozvao je vjernike na revnosno činjenje dove kao i razmišljanje o riječim iskazanih u dovi a posebno ako su one, dove Kur’ana i prakse Poslanika Muhammeda a.s.
U završnom dijelu programa Refik  ef. Delić je pročio dovu.