Medžlis Konjic

Polaznici mektepskog centra upriličili “Večer Kur’ana”

U četvrtak, 10. februara 2022. godine u Tekijskoj džamiji u Konjicu polaznici Mektepskog centar, učači Kur’ana časnog, upriličili su “Večer Kur’ana”.  Učili su stranice Kur’ana časnog i na taj, naljepši način, prezentovali i svoj trud i zalaganje ali i zalaganje svojih muallima i roditelja te time na najbolji način prezentovali i rad mektepskog centra.

Na početku programa Salih ef.Nefer, imam Tekijske džamije,  je podsjetio džematlije na vrijednost učenja Kur’ana i podučavanjem drugih Kur’anu, kazavši riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, da su to “među nama najbolji!”

Kratko predavanje je održao glavni imam Refik ef. Delić, istaknuvši trud djece, vrijednost žrtve roditelja i mualima njihovih, kazavši da je ponosan na svakog roditelja koji u vremenu u kojem živimo svoj trud i napor ulaže da svoje dijete u mekteb dovede i na svakog mualima koji poduči dijete Kur’anu.

-Spomenut ćemo još, da će ovo će biti njihov doprinos mjesecima koji su u našem narod poznati kao učajluci, za koje je Allahov Poslanik, a.s., tražio Allahov blagoslov i svoje zikrove i ibadete pojačavao kako bi mjesec Ramazan što spremnije dočekao.

“اللهُم بَارِك لَنَا فِي رَجَبِ وَشَعْبَان وَبَلِغْنَا رَمَضَان”

“Gospodaru naš, blagoslovi nas u redžebu i ša’banu i podari nam da ramazan dočekamo.”

Ovaj program polaznika mektebskog centra, koji je otpočeo sa Tekijskom džamijom, nastavit će se kroz naredne sedmice, svakoga četvrtka iza akšam namaz, do mjeseca ramazana!

Narednog četvrtka ovaj program dvanaest polaznika mektebskog centra izvesti će u Prkanjskoj dzamiji, ako Bog da!