Medžlis Konjic

Počela nova mektebska 2021/22. godina

Upisom u novu 2021/22. mektebsku godinu u subotu 11. septembra 2021. godine počela je mektebska nastava u svim mektebima na području Medžlisa Islamske zajednice Konjic.

Ove mektebske godine u gradu Konjicu pokrenut je “mektebski centar” u prostorija Gradske džamije u Konjicu. Tim povodom, prvog dana mektebske školske godine hor Medžlisa Islamske zajendice Konjic  je kratkim programom u Gradskoj džamiji ozvaničio početak mektebske nastave i početak rada ovog mektebskog centra. Ovom programu, pored muallima prisustvovao je i glavni imam Refik ef. Delić koji je ovim povodom čestitao polaznicima, roditeljima, muallimima početak mektebske nastave. U nastavku obraća pojasnio je šta znači “mektebski centar” koji je pokrenut sa ciljem da se u poučavanju i odgoju postigne i kvantitet i kvalitet.  Ovaj centar će obuhvatiti djecu sa područja cijeloga grada. To znači da će djeca biti na nastavi sa svojim vršnjacima. Učenici će biti podijeljeni u tri nivoa (stupnja), 1.2. i 3. razred osnovne škole je u prvom nivou mekteba, 4.5.i.6.razred osnovne škole je u drugom nivou, 7.8.i 9. razred osnovne škole je u trećem nivou mekteba. Posebno će biti odjeljenja sufare-kur’anskog pisma i odjeljenje učenja Kur’ana.

U Mektepskom centru će raditi s djecom četiri imama i jedna muallima:
1.-nivo, Salih ef. Nefer
2.-nivo, Ensar ef. Zalihić
3.-nivo, Enes ef. Alić
4.-sufara, Alija ef. Drkić
5.-Kur’an, muallima Azra Selimović-Zalihić.
Nijet nam je da podignemo, prije svega, kvalitet mekteba, ali i da povećamo brojnost djece na nastavi. O rasporedu časova djeca i roditelji će biti blagovremeno obaviješteni.
Uz dovu Gospodaru Uzvišenom da nam pomogne na putu sticanja i prenošenja znanja, Amin.

Ovogodišnja mektebska godina u znaku je slogana: Mekteb upiši i lijepu budućnost ispiši!