Medžlis Konjic

Posjeta uposlenika Gazi Husrev-begove biblioteke biblioteci Medžlisa IZ- Konjic

Grupa uposlenika Gazi Husrev-begove biblioteke, Šahsena Đulović (saradnik za odnose sa javnošću), Izudina Zukorlić (referentni bibliotekar), Madžida Smajkić (konzervator), Mustafa Berhamović (arhivski manipulant) su u petak, 11.06.2021. godine, posjetili biblioteku Medžlisa IZ Konjic. Posjeta je bila informativno-radnog karaktera a goste iz Gazi Husrev-begove biblioteke je primio Esad Bajić, bibliotekar u biblioteci Medžlisa IZ Konjic.

Gosti su se upoznali s a našom bibliotekom a razgovaralo se o mogućim oblicima pomoći od strane Gazi Husrev-begove biblioteke, potrebama biblioteke, sadržaju bibliotečke građe, bazama podataka koje koriste, arhivskoj građi, zaštiti knjižnog fonda ove biblioteke te drugim temama. Predstavnici  Gazi Husrev-begove biblioteke su prezentovali bazu podataka i način unosa bibliotečkih jedinica koje koristi Gazi Husrev-begova biblioteka, a koja bi u dogledno vrijeme trebala da bude zajednička baza meta-podataka svih biblioteka pri Islamskoj zajednici u BiH.

U okviru posjete uručena je donacija knjiga i izdanja Gazi Husrev-begove biblioteke te dogovoren nastavak saradnje i pomoći u svim segmentima rada. Također, popunjen je i jedan analitički upitnik o građi i uslovima u kojima biblioteka radi, a čije će informacije služiti sagledavanju šire slike biblioteka pri Islamskoj Zajednici Bosne i Hercegovine, te planovima u daljim aktivnostima unapređenja rada i saradnje.

Po okončanju radnog dijela susreta naše goste počastili smo i “kahvom” uz konjičku staru ćupriju.