Medžlis Konjic

OMLADINSKI IFTAR – KONJIC 2024.

U organizaciji Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Konjic u subotu, 23. aprila, 2024.g. održan je Omladinski iftar. Ovogodišnjem omladinskom iftaru prisustvovalo je oko 600 mladih koji su zajednički iftarili na platou ispred Gradske džamije. Iftaru je pored omladine iz Konjica prisustvovala i omladina iz Mostara, Stoca, Jablanice, Visokog, Sarajeva, Goražda, Ustikoline, Donjeg Vakufa te drugih mjesta.
Akšamskim ezanom i pucnjem topa označeno je vrijeme iftara nakon čega se prvo pristupilo obavljanju akšam namaza. Program večeri započeo je učenjem odlomka iz Kur’ana časnog, hafiza Kerima Nuhanovića nakon čega su uslijedila obraćanja imama Gradske džamije kao i koordinatora za mlade. Proučena je iftarska dova, te numerom Ene Macić i vatrometom okončan je formalni iftarski program. Nakon teravih namaza nastavljeno je omladinsko druženje u prostorijama Gradske džamije.
Izuzetno nam je zadovoljstvo i čast što smo u Konjicu uspjeli organizovati jedan ovakav događaj, te na ovaj način omogućili omladini druženje i upoznavanje. Posebnu zahvalnost upućujemo svima koji su na bilo koji način dali doprinos organizaciji ovog iftara. U prvom redu tu su Grad Konjic, Medžlis IZ Konjic kao i mljekara Agromilk. Zahvalnost na tehničkoj podršci dugujemo i MUP-u Konjic kao i JKP “Stadard” Konjic. Nadamo se da ćemo i narednih godina imati priliku nastaviti kontinuitet održavanja ove već tradicionalne aktivnosti.