Medžlis Konjic

Koncertom “Merhaba, ej naš Resule” završena istoimena manifestacija MIZ Konjic

U petak 27.10.2023.g. je u organizaciji Narodnog univerziteta Konjic, Medžlisa islamske zajednice Konjic, KUU „Sejfullah“ Konjic i uz podršku Grada Konjica i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, u Kino sali održan koncert Armina Muzaferije. kao završni program manifestacije „Merhabe, ej naš Resule“, i centralni program manifestacije „Večeri duhovne muzike/iskustva bh višeglasja“.

Program je bio prilagođen situaciji u Palestini i Gazi, te je prije zvaničnog dijela programa, mladi konjički hafiz Kerim Nuhanović proučio dovu za narod Palestine, dok je Benjamin Mušinović, direktor NU Konjic interpretirao pjesmu čuvenog Mahmuda Derviša „Vi što hitate kroz riječi prolazne“. Potom se prigodnim riječima obratio i Refik ef. Delić, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Konjic, uputivši dovu i podršku narodu u Palestini.

„Gaza ili Palestina rana je ummeta već 75 godina. Boli nas ta rana, boli nas nemoć da ne možemo ništa učiniti, osim dovu upućivati. Boli nas taj licemjerni svijet u koji se i mi uzdamo, koji je nesebično dao podršku dželatu, bez da iskaže pijetet prema žrtvi. Molim Boga da narodu Gaze da snagu i sabur“-poručio je glavni imam.

 

(Izvor: www.radiokonjic.ba)