Medžlis Konjic

Mevludski program u Seonici

U subotu, 14.10.2023. godine, poslije podne namaza, proučen je mevlud u Gornjemahalskoj (staroj)  džamiji u Seonici. Mevlud su učili imami MIZ Konjic i hor Sejfullah. Okupljenim vjernicima na početku pograma obratio se riječima dobrodošlice imam džemata Seonica Azem ef, Čomor a predavanje je održao Enes ef Alić, imam Repovačke džamije.

Enes efendija je u svom obraćanju podsjetio vjernike na brigu o sebi i svojim porodicama. Kroz kur’anske ajete i hadise ukazao je na vrijendost halal i štetnost harama i u ovosvjetskom i onosvjetskom vrjednovanju te  preporučio da vjernici posebno posvete pažnju očuvanju sebe i svoje porodice od harama.

Izgradnjom sebe i svoje proodice, brigom o sebi i svojoj pordici,  izgradit ćemo i bolje i propsperitentije društvo – poručio je Enes efendija.

Prije podne je proučen Ja-sin i dova pred dušu rahmetli Elmasa Alića, člana hora Sejfullah koji je dan nakon prošlogodišnjeg mevluda u Seonici preselio na ahiret.
Ovaj mevlud je i posljednji u nizu mevludskih programa manifestacije “Merhaba, ej naš Resule” Medžlisa IZ Konjic. Manifestacija se nastavlja Večerima duhovne muzike u Kino sali Narodnog univerziteta Konjic u ponedjeljak 16. oktobra 2023.g. (u 20 sati) i završava koncertom Armina Muzaferije 27. oktobra 2023.godine, također u Kino Sali Narodnog univerziteta.