Medžlis Konjic

Donje Selo: Druženje za djevojke i žene

U subotu 14.03.2023. u džematu Donje Selo održano je druženje za djevojke i žene. Tom prilikom predavanje je održala mualima Azra Selimović Zalihić.

Muallima se u svom predavanju dotakla stanja i dešavanja u Palestini, te spomenula koji značaj El-Aksa ima za nas muslimane, i koliko je važno da u svojim dovama spomenemo našu braću i sestre Palestine.

U drugom dijelu kroz kur’anski ajet “Allah ih nije kaznio jer si ti među njima bio, i Allah ih neće kazniti sve dok neki od njih mole da im se oprosti” ukazala je na značaj činjenja istigfara.
Istigfar, traženje oprosta, je olakšanje od svake tegobe, izlaz iz svake situacije, otvaranje vrata svakoj blagodati, povećanje nafake, slast vjernika i spas za grješnika. Poznato je da je poslanik Muhammed, s.a.v.s., činio istigfar, tražio oprost, dnevno do sedamdeset puta, ili čak više od toga. Prva stepenica promjene nabolje jeste priznavanje greške i grijeha samom sebi te traženje oprosta od Allaha, dž.š.

Odjel za brak i porodicu Medžlisa IZ-e Konjic zahvaljuje mualimi Azri na lijepom predavanju i prisutnim ženama na odzivu, ovaj program kao i drugi koji se odvijaju na području Medžlisa IZ Konjic znak su pojačanog  interesa za rad Odjela za brak i porodicu pri Medžlisu IZ Konjic.