Medžlis Konjic

Proučena ikrar dova za hadžije s područja Medžlisa IZ Konjic

Danas, (02.juna 2023.g.) u Gradskoj džamiji u Konjicu, poslije džuma-namaza, proučena je ikrar dova za 27 budućih hadžija s područja Medžlisa islamske zajednice Konjic.

Refik ef.Delić, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Konjic, u svom obraćanju ukazao je da odlazak na hadž predstavlja putovanje nad putovanjima.

“Odlazak na hadž je putovanje nad putovanjima i ove emocije kod budućih hadžija su razumljive. Ono što je još lijepo vidjeti u ovom danu jeste da sreća ovih naših ljudi, hadžija i hadžinica, ustvari, jeste i naša sreća koju dijelimo danas i dobro bi bilo kada bi se učili da tu sreću dijelimo i u svim drugim trenucima”-poručio je efendija Delić.

Vodič budućim hadžijama s podučja Medžlisa islamske zajednice Konjic biće Ensar ef. Zalihić, imam gradske džamije u Konjicu.

Iz Konjica na hadž ove godine odlaze: Hajrija Alić, Hasan Macić, Alem Halilović, Ramadan Serhatlija, Alija Drkić-bedel za Mejru Drkić, Edvina Drkić, Edin Rustić, Armina Kurtović- Rustić, Tarik Begluk, Elma Adanalić-Begluk, Mujo Boloban, Zijad Lepara, Faruk Macić, Aiša Maksumić, Fata Zelić, Zahida Zukić, Armin Zukić, Ibrahim Pirija, Avdija Alibašić-bedel za Mejru Nuhić, Dino Voloder, Adis Nuhić, Razija Sirčić, Kada Idrizović, Šefika Macić, Atif Džino, Džafer Alić-bedel za Halila Alića i Nail Memić-bedel za Hilmu Košpu.