Medžlis Konjic

Održani završni ispiti u svim konjičkim mektebima

Nakon što su proteklog vikenda održani završni ispiti u mektebima  Lisičići, Podorašac, Spiljani, Glavatičevo, Donje Selo, Orahovica, Parsovići, Seonica, Buturović Polje, Gornje Polje Šunji i Grabovci, danas su završni ispiti održani i u preostalim mektebima na području našeg Medžlisa.

Vezani linkovi: Počeli završni ispiti u konjičkim mektebima

Završni ispiti danas su održani i u Mektebskom centru u Gradskoj džamiji u Konjicu gdje mektebsku nastavu pohađa preko  400 polaznika.

Glavni imam MIZ Konjic Refik ef. Delić je, ovim povodom podsjetio na kur’anski ajet: “i oni koji govore: ‘Gospodaru naš, podari nam u ženama našim i djeci našoj radost i učini da se čestiti na nas ugledaju!'” (Furkan, 74.) te  između ostalog, čestitajući polaznicima istakao:

“Naša inspiracija je ovaj kur’anski ajet koji je često učen u citiran u našim svakodnevnim dovama. Kada vidim ovu našu lijepu dječicu, njihove roditelje i zadovoljstvo na licima čini mi se da nam je Svevišnji ovu dovu ukabulio, jer ste vi draga naša djeco, zaista radost naših srca i naših očiju. U mektebu ste da bi ste stasali i bili predvodnici onima koji se Boga boje. Neka su vam hairli svi uspjesi koje ste postigli, neka vam je hairli završetak još jedne mektebske godine…”