Medžlis Konjic

U Gradskoj džamiji upriličena dodjela šehadetnama polaznicima Škole Kur’ana

Sinoć iza jacije namaza upriličena je dodjela diploma i priznanja polaznicima “Škole Kur’ana”, diplome/šehade dodjeljene su trećoj generaciji koja je uspješno u proteklih dva mjeseca završila prvi nivo (sufaru) programa Škole Kur’ana, oni najodabraniji mjesec, mjesec ramazana dočekuju učenjem Kur’ana.

Priznanja su uručena polaznicima drugog nivoa Škole Kur’ana, odnosno Halka Kur’ana I, Halka Kur’ana II i Halka Kur’ana III, ove halke su u protekloj godini dana uspješno završile kompletno čitanje Kur’ana (hatma).

Istaknuto je i priznanje uručeno polazniku Atifu Pandur, koji se posebno istakao redovnošću gdje je od 70 časova bio prisutan svih 70.

Diplome i priznanja je uručio glavni imama Medžlisa IZ Konjic Refik ef. Delić, te istakao vrijednost učenja Kur’ana, a posebno u vremenu otuđenosti i raznih iskušenja okupljati se, družiti se i razvijati prijateljstva uz Božiju riječ.

Istaknuo je da Kur’an tj, Božija riječ utkana u život čovjeka, donosi čovjeku, pojedincu a zatim i kompletnom društvu, zajednici uspjeh i preporod u životu na ovome a veliku nagradu na drugome svijetu. Refik ef. svim polaznicima Škole Kur’ana je čestitao i žrtvu za sticanjem znanja njih i njihovih mualima istaknuo.