Medžlis Konjic

Vrijeme je za jedinstvo: Proglas Rijaseta IZ o pomoći nastradalim u zemljotresu u Turskoj i Siriji

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini danas je uputila proglas muslimanima u našoj zemlji u kojem poziva na prikupljanje pomoći stradalim u zemljotresu u Turskoj i Siriji.

– Pozivamo sve muslimane i muslimanke da iz svojih kućnih zaliha odvoje barem jedno ćebe i, ukoliko posjeduju, grijalicu, te da ih dostave u džematske i džamijske prostorije.

Također, građani mogu dostaviti i sljedeće stvari (nekorištene): ženski i muški unutrašnji veš i čarape, žensku i mušku obuću, ženske i muške termalne dukserice i jakne i ženske i muške termalne helanke, majice, kabanice i pončo.

Također, moguće je donirati i krevet, jorgan, deke, postiljinu, vreće za spavanje, konzerviranu hranu, pelene, hranu za bebe i higijenske setove za žene.

Još jednom naglašavamo da stvari koje se planiraju donirati budu nove, nekorištene.

Na listi potrebnih materijala unesrećenom stanovništvu Turske i Sirije su i električne grijalice, grijalice na plin, plinske boce, peći na drva i ugalj, mobilne montažne kuće i kuhinje, mobilne pećnice, mobilni toaleti i kupatila, te eksterne baterije i materijali za noćnu rasvjetu/fenjeri.

NA PODRUČJU GRADA KONJICA SABIRNI CENTAR JE U GRADSKOJ DŽAMIJI, VAN GRADA POMOĆ ĆE SE PRIKUPLJATI U DŽEMATSKIM DŽAMIJAMA!