Medžlis Konjic

Potpisan Ugovor za rekonstrukciju/izgradnju džamije u naselju Polje Bijela / Glavičine

U utorak 21. juna 2022. godine u prostorijama Organizacije Crveni polumjesec iz Ujedinjenih Arapskih Emirata  (Red crescent society for U.A.E Bosnia office) u Sarajevu potpisan je ugovor za rekonstrukciju/izgradnju džamije u naselju Polje Bijela / Glavičine.

Sredstva za izgradnju džamije posredstvom emiratskog Crvenog polumjeseca obezbijedila je donatorka Ibtihal Usman Muhammed Abdurrahman Tarmum iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a ugovor su ispred Crvenog polumjeseca potpisali gospodin Mahmoud Aly, generalni direktor ureda u Bosni i Hercegovini i Selma Omerović, direktorica odjela za projekte ovog ureda, a ispred Medžlisa Islamske zajednice Konjic gospodin Adnan Faladžić, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Konjic i Refik ef. Delić, glavni imam Medžlisa IZ-e Konjic.

Organizacija Crveni polumjesec iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) humanitarna je organizacija osnovana 1983. godine. Kada je počela agresija na BiH 1992. godine, Crveni polumjesec bio je među prvima koji je organizirao pomoć za stanovništvo BiH. Ova organizacija je do sada, između ostalog, kroz svoje projekte  izgradila 120 džamija na području Bosne i Hercegovine.

Potpisivanje ovog  ugovora  ujedno označava i početak radova na rekonstrukciji/izgradnji džamije u Glavičinama te pozivamo sve džematlije koje su u želji i mogućnosti da pomognu ovaj hajirli projekat.