Muftijstvo mostarsko

Delegacija Regionalnog društva BZK “Preporod” Hercegovina u posjeti Muftijstvu mostarskom

U petak, 9. jula 2021. godine, Muftijstvo mostarsko posjetila je delegacija Regionalnog društva Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Hercegovina.

Sa muftijom mr. Salem-ef. Dedovićem razgovarali su mr. Harun Hasanagić predsjednik Regionalnog društva, potpredsjednik Amir Kadribegović i predsjednik Skupštine društva doc. dr. Edim Šator. Sastanku je prisustvovala i Faiza Alić, rukovodilac Službe za pravne, administrativne, ekonomske i finansijske poslove Muftijstva mostarskog.

Muftija je članovima delegacije čestitao na formiranju Regionalnog društva, kao i na imenovanjima na funkcije u Bošnjačkoj zajednici kulture “Preporod“, te iskazao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Muftijstva mostarskog i gradskih i općinskih organizacija Bošnjačke zajednice kulture “Preporod“ koje djeluju na području muftiluka, naglašavajući važnost čuvanja i njegovanja duhovne i materijalne kulture Bošnjaka.

Članovi delegacije predstavili su projekte i plan rada BZK ”Preporod” za naredni period, sa posebnim naglaskom na projekte i zajedničke aktivnosti planirane u povratničkim sredinama na području muftiluka i inteziviranju saradnje BZK “Preporod“ i Islamske zajednice, odnosno Muftijstva i medžlisa na tom prostoru.