Medžlis Konjic

Počeli završni ispiti u konjičkim mektebima

U subotu i nedjelju, 28 i 29. maja 2023. godine u većini mekteba Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Konjic upriličeni su završni mektepski ispiti. Mektebski ispiti upriličeni su u subotu u džematima Lisičići, Podorašac, Spiljani, Glavatičevo, a u nedjelju u džematima: Donje Selo, Orahovica, Parsovići, Seonica, Buturović Polje, Gornje Polje Šunji i Grabovci.

Svečani završni mektepski ispiti upriličeni su u prisustvu glavnog imama i članova komisije. Glavni imam je nakon održanih završnih ispita iskazao zadovoljstvo pokazanim rezultatima i znanjem polaznika mekteba. Polaznicima mekteba koji su završili prvi, drugi ili treći stupanj mektebske nastave uručene su svjedodžbe o završenom nivou mekteba, posebne diplome dodjeljene su najredovnijim i najuspješnijim polaznicima. Završni ispiti tradicionalno budu prilika da se svi polaznici prigodno nagrade i počaste pa je tako bilo i ovaj put.

Naredne subote završni ispiti će se održati u preostalim mektebima, dok je za nedjelju planirana tradicionalna “Mektebska olimpijada” MIZ Konjic.

U galeriji donosimo detalje sa održanih završnih ispita.