Muftijstvo mostarsko

Muftija mostarski primio u posjetu hafiza Yusufa Cömerta

Mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović primio je u svom uredu hafiza Yusufa Cömerta, koji ovog ramazana u okviru programa saradnje Islamske zajednice u BiH i Uprave za vjerske poslove Republike Turkiye (Diyanet) boravi na području Muftijstva mostarskog.

Prijemu su prisustvovali i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva mostarskog mr. Ilham-ef. Puce, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar mr. Dino-ef. Maksumić i Idriz-ef. Agović.

Muftija je naglasio da već nekoliko godina hafizi koji borave u Mostaru posredstvom Diyaneta svojim lijepim učenjem Kur’ana unose dodatnu radost u vjernička srca i čine ljepšim ramazanske trenutke.

Izrazio je svoje duboku zahvalnost i poštovanje hafizu Yusufu koji je ovog ramazana svakog dana učio Kur’an na centralnoj mukabeli u Karađoz-begovoj džamiji, posjetio brojne mostarske džemate, ali bio prisutan i u drugim medžlisima, te svojim milozvučnim učenjem Kur’ana uljepšavao programe i činio radosnim prisutne džematlije.

Hafiz se zahvalio muftiji na prijemu i na toploj dobrodošlici koju je osjećao tokom cijelog mjeseca ramazana, u svim džematima koje je posjetio. Istakao je da je ovo jedno lijepo iskustvo kojeg će se rado sjećati.

Muftija i glavni imam su u znak zahvalnosti ovom prilikom hafizu Yusufu uručili prigodne hedije.