Medžlis Konjic

Odjel za brak i porodicu: Podjela školskog pribora za djecu iz porodica slabijeg materijalnog statusa

U proteklom periodu Odjel za brak i porodicu Medžlisa IZ Konjic organizovao je akciju prikupljanja školskog pribora za djecu iz porodica slabijeg materijalnog statusa. Školski pribor svi zainteresovani mogli su predati koordinatoricama Odjela za brak i porodicu u džematima Medžlisa IZ Konjic te u prostorijama Gradske džamije.

U saradnji sa Centrom za socijalni rad podjela pribora realizovana je u petak, 2.9.2022. u Galeriji Medžlisa IZ Konjic za trideset osnovaca i srednjoškolaca sa područja Općine Konjic. Pribor su uručile predstavnice Centra za socijalni rad Grada Konjica i Odjela za brak i porodicu MIZ Konjic.

Dio pribora biti će uručen i u narednim danima preko džematskih koordinatorica.

Zahvaljujemo se svim donatorima, džematlijama, našim sugrađanima, koji su donirali pribor ili novčana sredstva za realizaciju akcije.

Jedan od primarnih zadataka djelovanja Odjela za brak i porodicu je podrška porodici. Ovom akcijom iskazana je podrška porodicama u najzahtjevnijem i najizazovnijem a ujedno i najljepšem zadatku koji roditelji imaju a to je odgojiti dijete i pripremiti ga sto bolje za životne uloge koje ga očekuju. Nadamo se da smo, zajedno sa brojnim donatorima, barem malo uspjeli olakšati ovaj proces.

Odjel za brak I porodicu će nastojati i u narednom periodu, kroz različite aktivnosti, njegovati porodične vrijednosti, jačati ulogu porodice i biti podrška.

Sretnu i uspješnu predstojeću školsku godinu želimo svim školarcima i njihovim roditeljima.