Medžlis Konjic

Odjel za brak i porodicu MIZ Konjic podržao projekat “Majčina marama”

Udruženje “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa”, Centar za postkonfliktna istraživanja i Memorijalni centar Srebrenica, u okviru porgrama obilježavanja 27. godišnjice od Genocida u Srebrenici, organizuju multimedijalni i edukativni projekt “Heroine Srebrenice”.

Ovaj multidisciplinarni projekt uključuje produkciju umjetničke instalacije ,,Majčina maramaˮ i međunarodnu konferenciju u Srebrenici.

Instalacija ,,Majčina marama” će na simboličan način predstaviti marame i šalove Srebreničkih majki, sestara i supruga, žena širom BiH, regiona i svijeta. Instalacija će nakon izlaganja postati dio trajnih umjetničkih postavki u Memorijalnom centru Srebrenica.

Odjel za brak i porodicu Medžlisa islamske zajednice Konjic podržao je aktivnost “Majčina marama” koja je dio inicijative “Heroine Srebrenice” u sklopu obilježavanja 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima koji su srpske snage počinile 1995. godine.

Članice Odjela za brak i porodicu poklonile su svoje marame uz koje su poslale poruke podrške majkama Srebrenice u njihovoj borbi za istinu i pravdu. Također, u znak sjećanja na genocid u Srebrenici članice Odjela za brak i porodicu džemata Podorašac realizovale su radionicu izrade broševa Cvijet Srebrenice.