Muftijstvo mostarsko

Gradonačelnik Konjica posjetio Muftijstvo mostarsko

Mostarski muftija Salem-ef. Dedović, u utorak 5. jula 2022. godine, primio je gradonačelnika Grada Konjica gospodina Osmana Ćatića.

Muftija je izrazio zadovoljstvo što su u Konjicu na privredno-poslovnom planu pokrenute značajne aktivnosti koje će doprinositi ekonomskoj stabilnosti, sigurnosti i perspektivi svih građana. Posebno je to važno u ovom vremenu kada se bilježi trend unutrašnjih migracija prema većim gradovima u državi, ali i u inostranstvo.

Muftija je posebno naglasio značaj podrške mladima (učenicima i studentima) kroz programe stipendiranja, osiguranje povoljnog kreditiranja u svrhu rješavanja stanogradnje i pokretanja malih biznisa. Svim ovim pozitivnim procesima osiguravaju se i povoljniji uvjeti za rad i djelovanje Medžlisa Islamske zajednice Konjic koji je organiziran kroz trideset i tri džemata, razuđena na širokom geografskom prostoru na površini od 1386,6 km².

Muftija je izrazio zahvalnost gospodinu Ćatiću na posjeti i iskazanoj spremnosti da se podrže projekti od značaja za Muftijstvo mostarsko.