Medžlis Konjic

Promocija 23 nova učača Kur’ana

U Gradskoj džamiji u Konjicu, u utorak 18.1.2022.g., iza jacije namaza, upriličena je promocija 23 nova učača Kur’ana.

“Oni su kroz aktivno učenja, uspješno savladali prvi nivo /sufara Škole Kur’ana i time postali od onih koji mogu da čitaju i uče Kur’an” istakao je u svom uvodnom obraćanjuna svečanosti upriličneoj ovim povodom Imam Gradske džamije Ensar ef. Zalihić kazavši “da se učenje nastavlja a plodovi njegovi će bivati slađim.”

Ovoj svečanosti, kojoj nije manjkalo emocija, prisustvovao je i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Konjic obrativši se prisutnima riječima podrške priznanja i podstreka da nastave na onome što su započeli.

Istakao je  “da druženje sa Kur’anom, učenje Kur’ana, Allah daruje svojim ustrajnim robovima a posebnost Kur’ana je u tome da sve ono što je vezano za Kur’an, Allah Uzvišeni je učinio posebnim.”

Čestitao je polaznicima Škole Kur’ana na uspješno završenom prvom nivou kao i njihovim mualimima Ensar ef. i Azri S. Zalihić na trudu i zalaganju.

Na kraju je upriličena dodjela diploma za sve one koji su ovaj program učenja priveli kraju, diplome je uz primjerak Kur’ana, kao hediju, uručio glavni Imam Refik ef. Delić.

Allahov Poslanik, sallellahu alejhi vesellem, nam kazuje: “Vjernik koji uči Kur’an je kao vrsta najkvalitetnijeg limuna, ima lijep miris i okus mu je lijep..”