Rijaset

Reisu-l-ulema pozvao na vakcinaciju protiv korona virusa

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH pokrenuo je javnu kampanju s ciljem promocije vakcinacije među stanovništvom, a između ostalih, o važnosti vakcinacije govorio je i reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović.

– Braćo i sestre! Naša je obaveza čuvati zdravlje i boriti se protiv bolesti. COVID-19 je vrlo opaka bolest i već je odnijela na milione žrtava ljudi koji su oboljeli od ove opake bolesti. Jedini način da joj se suprotstavimo i da je suzbijemo jeste da se vakcinišemo. Pozivam vas da to učinite što prije. Požurite! Zbog onih koje voliš, vakcine djeluju – poručio je reisu-l-ulema.

Zavod provodi kampanju promocije vakcinacije u kojoj učestvuju brojne poznate ličnosti iz svijeta sporta, muzike i drugih zanimanja.

Kad su u pitanju vjerski poglavari, na vakcinaciju je također pozvao i nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, kazavši da čovjek mora biti odgovorno biće i nastojati steći imunitet protiv zaraze.

– Za sada, nemamo druge mogućnosti, osim primanja vakcina – vakcinacije. I zato smatram da je to sastavni dio naše odgovornosti jednih za druge. Prvo za sebe, a onda jednih za druge da se borimo protiv te zaraze – rekao je kardinal Puljić.

https://youtu.be/Rj0MI9S-tq4

(Preporod.info)