Medžlis Konjic

Ramazanska posjeta Muftije mostarskog Medžlisu Islamske zajednice Konjic

Dvadeset i drugog dana mubarek mjeseca ramazana mostarski muftija h. Salem-ef. Dedović boravio je u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Konjic. U Gradskoj konjičkoj džamiji muftiju su dočekali glavni imam h. Refik-ef. Delić i imam džamije Ensar-ef. Zalihić.

Glavni imam je upoznao muftiju sa realizacijom planiranih ramazanskih aktivnosti, istakavši da se one, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, odvijaju u najboljem redu, uz predan rad stalnih imamā i ramazanskih softi i odgovoran odnos džematlija u pridržavanju važećih zaštitnih mjera. Muftija je informisan da  u Gradskoj džamiji  mukabelu uz imama Zalihića uči i hafiz Kerim Nuhanović, te jedna vrijedna grupa iz halke polaznika hifza koji su učili pred hafizom Nezir-ef. Ruhidom. Imam Zalihić je i ovogodišnji mutekif.

Potom je muftija u pratnji glavnog imama posjetio džemat Glavičine gdje se susreo sa imamom džemata hadži Mumin-ef. Vračom i predsjednikom džematskog odbora koji su ga informisali o poduzetim aktivnostima u vezi s rekonstrukcijom postojeće džamije s ciljem izgradnje funkcionalnijeg i većeg objekta koji će zadovoljiti rastuće potrebe džemata, posebno djece u mektebu i mladih. Muftija Dedović je dao punu podršku realizaciji ove ideje, ohrabren činjenicom da postoji volja i već iskazana spremnost kroz davanje novčanih priloga džematlijā da se ovaj projekat uz malo širu podršku, ako Bog da, i realizira u skoroj budućnosti. Čestitao je imamu i džematskom odboru na istrajnosti i naporu da se uspostavi zajedništvo u džematu u vezi s ovim vrijednim projektom.

Glavnom imamu, hadži Refik efendiji Deliću još jednom je iskazana zahvalnost za uspješan rukovodni i organizacijski rad u teritorijalno najvećem medžlisu Muftijstva mostarskog, a što je rezultiralo brojnim iskoracima i mjerljivim rezultatima na svim poljima misijskog djelovanja Islamske zajednice.