Medžlis Konjic

Članovi Ilmijje Konjic iskazali podršku kolegi Mumin ef. Vrači

U četvrtak 04. marta 2021. godine u prostorijama Medžlisa IZ Konjic nakon redovnog mjesečnog sastanka imama Medžlisa Islamske zajednice Konjic upriličen je i sastanak članova  Ilmijje. Pored analize redovnih aktuelnosti u Udruženju iskazana je puna podrška članova Udruženja Ilimijja Konjic aktivnostima organa Medžlisa Islamske zajednice Konjic po pitanju poštivanja procedura i propisa Islamske zajednice a u sporovođenju odluka koje je donio džematski odbor i Skupštine džemata Glavičine u vezi izgradnje džamije u Glavičinama.

U tom pogledu članovi Udruženja ilmijje-odbor Konjic, na čelu s predsjednikom Ilmijje Konjic Ćamil ef. Pindžom, su pružili punu podršku imamu ovog džemata Mumin ef. Vrači i njegovom istrajavanju da se sva pitanja vezana za izgradnju /rekonstrukciju džamijskog objekta u Glavičinama vode uz puno poštivanje propisanih procedura i odluka organa Islamske zajednice a na osnovu zajedničkih odluka džematskog odbora i Skupštine ovog džemata.

“Nedopustivo je da se opstrukcije odluka Džematskog odbora i Skupštine džemata Glavičine od manjeg broja članova tog džemata vrše mimo važećih procedura i propisa  Islamske zajednice, a pogotovo da se pri tom vrši bilo kakav atak i pritisak na imama džemata Mumin ef. Vraču. Njegov imamski poziv i služba jesu i moraju biti u službi Zajednice i poštivanja njenih propisanih procedura i pravila te u vršenju te misije  ima i imat će punu podršku svih organa i članova Islamske zajednice…” navodi se, između ostalog,  u saopštenju Udruženja Ilmijja- odbor Konjic usvojenom na ovom sastanku.