Medžlis Konjic

Ribići: Mevludski program

U džamiji u Ribićima je u nedjelju, 08.10.2023.godine, poslije akšam namaza upriličen mevludski program. Program je dio manifestacije Medžlisa Islamske zajednice Konjic “Merhaba, ej, naš Resule”

Na početku programa okupljene džematlije poselamio je i kratkom besjedom im se obratio Amer ef. Bubalo, imam džemata Ribići.

Predavanje je održao Ćamil ef. Pindžo, imam džemata Lisičići. On se u svom obraćanju osvrnuo na nimalo dobru pojavu u našem društvu kada su nam kladionice punije od džamija, te je naglasio važnost obavljanja namaza.  U nastavku obraćanja podsjetio je na nekoliko kur’anskih naredbi iz ajeta koji počinju riječima: “O vi koji vjerujete”.

“Vremena su teška i puna iskušenja zato moramo biti jaki, čvrsti, stabilni zajedno sa svojim porodicama” – kazao je Ćamil efendija izražavajući posebno zadovoljstvo da u džamiji vidi brojnu omladinu.

Pohvalio je i mektebske polaznike koji su zajedno sa imamima MIZ Konjic bili dio mevludskog programa u Ribićima.

Manifestacija “Merhaba, ej, naš Resule” se nastavlja u subotu, 14.10.2023.godine mevludskim programom u Staroj džamiji u Seonici, nakon podne namaza.