Medžlis Konjic

Edukativni program za odrasle “Putevima uspjeha”

U petak, 21.10.poslije akšam namaza, u Gradskoj džamiji u Konjicu održan je prvi susret polaznika Edukativnog programa za odrasle “Putevima uspjeha”.

Program se organizuje prvi put na području Medžlisa Islamske zajednice Konjic. Cilj ovog programa je da pruži odraslim članovima zajednice nova znanja ali i proširi i dopuni već postojeća i svakako obogati praktičnu primjenu islamskih vrijednosti i učenja.

Na svečanom otvaranju programa obratio se glavni imam Medzlisa IZ Konjic Refik ef. Delić, koji je izrazio zadovoljstvo početkom i samim organiziranjem ovakvog programa ističući značaj ispravnog tumačenja i primjene vjere i vjerskih propisa na prostoru na kojem živimo i u vremenu kojem svjedočimo. Polaznicima je poželio uspješan rad i zahvalio se na povjerenju koje su ukazali Medžlisu IZ Konjic prijavljujući se na edukativni program.

Polaznici programa imat će priliku u narednim mjesecima obogaćivati se znanjem iz fikha, akaida, sire te ahlaka i tefsira.

Časovi će se održavati jednom sedmično u prostorijama Gradske džamije. Edukativni program realizovat će Azra Selimović Zalihić, Ensar Zalihić, Memnuna Džajić i Adela Hebibović.