Medžlis Konjic

Svečana akademija “Mektebskog centra”

U nedjelju, 5.juna 2022.godine s početkom u 11 sati u Gradskoj džamiji u Konjicu održana je svečana akademija “Mektebskog centra” u Konjicu.

Na svečanoj akademiji uručene su diplome maturantima mekteba te svjedodžbe svršenicima prvog i drugog nivoa mektebske nastave, kao i pohvale za najuspješnije i najredovnije polaznike mektebske nastave u svim nivoima.

Diplome su uručili muallimi “Mektebskog centra” Ensar ef. Zalihić, Salih ef. Nefer, Enes ef. Alić, Drkić ef. Alija i muallima Azra Selimović-Zalihić a doplomu “ponos mekteba” čiji je dobitnik Rukajja Rustić dodijelio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Konjic Refik ef. Delić.

U svom kratkom obraćanju glavni imam je čestitao polaznicima mekteba, mullimima i muallimama te roditeljima na ostvarenim rezultatima. Izrazio je zadovoljstvo da je ideja “mektebskog centra” Konjic zaživjela i da daje plodove. Mekteb je nezamjenjiva instanca u obrazovanju naše djece, bio i tako će i ostati, a tu pored djece i muallima veliku ulogu imaju roditelji, bez čije volje i želje  mekteb sam po sebi ne može dati očekivane rezultate.

Akademiju su svojim lijepim glasovima uljepšali članovi hora Mektebskog centra učenjem ilahija i kasida.